Gegrilde Ribkarbonade met Mediterrane Groentenmix
Ingrediƫnten
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 1 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden of rozemarijn
- 4 ribkarbonades
- 1 kg aardappels bijv. met rode schil, in stukjes gesneden
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 1 zakje peen julienne wortelreepjes 150 g
Instructies
- Meng in een platte schaal 4 eetlepels olijfolie met de uitgeperste knoflook, rode ui en Italiaanse kruiden.
- Leg de ribkarbonades in de schaal en marineer ze minstens 30 minuten, waarbij je ze af en toe keert.
- Boen intussen de aardappels schoon, snijd ze in stukjes en bak ze in 2 eetlepels olie in een wok in 15 minuten op matig vuur tot ze beetgaar zijn.
- Doe ze over in een schaal.
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Verhit een grillpan.
- Neem de ribkarbonades uit de marinade, veeg de uitjes eraf en bewaar de marinade.
- Grill de karbonades in 4-5 minuten per kant bruin en gaar.
- Verhit de resterende marinade in de schoongeveegde wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten.
- Voeg de aardappelblokjes en wortelreepjes toe en bak de groenten al omscheppend in 7-10 minuten gaar.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra kruiden.
- Leg de ribkarbonades op borden en schep het groentemengsel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De kruidige smaak van de gegrilde ribkarbonade en de Mediterrane groenten past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Sugar: 3 g