Gegrilde Ribkarbonade met Mediterrane Groentenmix

Gegrilde Ribkarbonade met Mediterrane Groentenmix

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden of rozemarijn
  • 4 ribkarbonades
  • 1 kg aardappels bijv. met rode schil, in stukjes gesneden
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 zakje peen julienne wortelreepjes 150 g

Instructies

  • Meng in een platte schaal 4 eetlepels olijfolie met de uitgeperste knoflook, rode ui en Italiaanse kruiden.
  • Leg de ribkarbonades in de schaal en marineer ze minstens 30 minuten, waarbij je ze af en toe keert.
  • Boen intussen de aardappels schoon, snijd ze in stukjes en bak ze in 2 eetlepels olie in een wok in 15 minuten op matig vuur tot ze beetgaar zijn.
  • Doe ze over in een schaal.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Verhit een grillpan.
  • Neem de ribkarbonades uit de marinade, veeg de uitjes eraf en bewaar de marinade.
  • Grill de karbonades in 4-5 minuten per kant bruin en gaar.
  • Verhit de resterende marinade in de schoongeveegde wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes en wortelreepjes toe en bak de groenten al omscheppend in 7-10 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra kruiden.
  • Leg de ribkarbonades op borden en schep het groentemengsel ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De kruidige smaak van de gegrilde ribkarbonade en de Mediterrane groenten past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal