Gegrilde Roodbaars met Romige Auberginepuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 citroen geperst
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 rijpe tomaten
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 600 g roodbaarsfilet of tilapiafilet
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 takjes peterselie fijngehakt
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Prik de aubergines hier en daar in met een vork en rooster ze in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het vruchtvlees zacht is.
  • Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Meng in een keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olijfolie tot een gladde puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snijd de olijven in vieren.
  • Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en tijm.
  • Druppel de rest van het citroensap en de olie erover.
  • Verhit een grillpan en rooster de vis in 8-10 minuten lichtbruin en net gaar.
  • Keer halverwege voorzichtig om.
  • Schep de auberginepuree in het midden van vier borden.
  • Leg de gegrilde vis erop en bestrooi met tomaat, olijven en fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, dankzij de romige auberginepuree en de milde smaak van de vis.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Fusion / Internationaal / Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken