Gegrilde Roodbaars met Romige Auberginepuree
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Prik de aubergines hier en daar in met een vork en rooster ze in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het vruchtvlees zacht is.
- Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
- Meng in een keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olijfolie tot een gladde puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de olijven in vieren.
- Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en tijm.
- Druppel de rest van het citroensap en de olie erover.
- Verhit een grillpan en rooster de vis in 8-10 minuten lichtbruin en net gaar.
- Keer halverwege voorzichtig om.
- Schep de auberginepuree in het midden van vier borden.
- Leg de gegrilde vis erop en bestrooi met tomaat, olijven en fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, dankzij de romige auberginepuree en de milde smaak van de vis.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g