Gegrilde Roodbaarsfilet met Auberginekaviaar

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 potjes geroosterde paprika à 465 g
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel azijn
  • eetlepel olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 4 roodbaarsfilets ca. 125 g per stuk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Was de aubergines, halveer ze in de lengte en laat ze ongeveer 30 minuten zacht worden in de oven.
  • Laat de aubergines ongeveer 15 minuten afkoelen, lepel het vruchtvlees uit de schil en hak het grof.
  • Snijd ondertussen de geroosterde paprika's klein.
  • Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje en meng het met azijn en 5 eetlepels olijfolie.
  • Schep de stukjes aubergine en paprika erdoorheen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Bestrijk de roodbaarsfilets aan beide kanten dun met olie.
  • Leg de filets met de witte kant naar onderen op een bakplaat.
  • Schuif de bakplaat vlak onder de hete grill en grill de roodbaarsfilets in ongeveer 4 minuten lichtbruin en gaar.
  • Leg de roodbaarsfilets op voorverwarmde borden en schep de aubergine

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met ciabattabrood en een gemengde salade.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de gegrilde roodbaarsfilet en de smaakvolle auberginekaviaar.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 22 g | Vet: 21 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis