Gegrilde Roodbaarsfilet met Auberginekaviaar
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
- Was de aubergines, halveer ze in de lengte en laat ze ongeveer 30 minuten zacht worden in de oven.
- Laat de aubergines ongeveer 15 minuten afkoelen, lepel het vruchtvlees uit de schil en hak het grof.
- Snijd ondertussen de geroosterde paprika's klein.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje en meng het met azijn en 5 eetlepels olijfolie.
- Schep de stukjes aubergine en paprika erdoorheen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Bestrijk de roodbaarsfilets aan beide kanten dun met olie.
- Leg de filets met de witte kant naar onderen op een bakplaat.
- Schuif de bakplaat vlak onder de hete grill en grill de roodbaarsfilets in ongeveer 4 minuten lichtbruin en gaar.
- Leg de roodbaarsfilets op voorverwarmde borden en schep de aubergine
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met ciabattabrood en een gemengde salade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de gegrilde roodbaarsfilet en de smaakvolle auberginekaviaar.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 22 g | Vet: 21 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 7 g