Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Barbecue of oven
Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- Kaneel naar smaak
- 4 eetlepels rum
Instructies
- Schil de sinaasappels dik en verwijder de witte velletjes.
- Snijd elke sinaasappel in 5 plakjes.
- Bestrooi de plakjes met bruine basterdsuiker en kaneel naar smaak.
- Stapel de plakjes weer op elkaar tot de vorm van een hele sinaasappel en plaats ze op een stuk aluminiumfolie.
- Besprenkel de opgestapelde sinaasappels met een eetlepel rum per sinaasappel.
- Vouw het aluminiumfolie stevig om elke sinaasappel, zodat er geen vloeistof kan ontsnappen.
- Leg de pakketjes ongeveer 15 minuten in de hete as van de barbecue of op het rooster van een voorverwarmde oven op 200°C.
- Haal de pakketjes voorzichtig uit de barbecue of oven en laat ze even afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een lichte port past uitstekend bij dit nagerecht.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 1 g | Vet: 0.5 g | Sugar: 22 g