Gegrilde Snoekbaarsbroodjes

Geniet van deze smaakvolle gegrilde snoekbaarsbroodjes in de zon, eventueel met een glas witte wijn erbij.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g snoekbaarsfilet
  • 2 bruine puntjes zacht of hard
  • Mango chutney pittig
  • Olie bijvoorbeeld olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Bloem
  • Verse bieslook optioneel

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd de snoekbaarsfilet in 2 gelijke stukken.
  • Breng peper en zout naar smaak aan op de snoekbaarsfilet.
  • Wentel beide zijden van de snoekbaarsfilet door de bloem.
  • Bak de snoekbaarsfiletstukken ongeveer 4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een goudbruine korst hebben.
  • Snijd de bruine puntjes in de lengte door.
  • Smeer een royale hoeveelheid pittige mango chutney aan beide kanten van de broodjes en garneer eventueel met verse bieslook.
  • Plaats de gebakken snoekbaarsfilet op de opengesneden broodjes en garneer met extra bieslook indien gewenst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De gegrilde snoekbaarsbroodjes gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 7 g | Zout: 1 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Hoofdgerechten / Lunch / Vis
Land van herkomst Nederland