Gegrilde St. Jakobsschelpen op Avocadocrème
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado in blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel zure room
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
- 300 g diepgevroren St. Jakobsschelpen
Instructies
- Meng de avocado met citroensap.
- Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2 eetlepels olijfolie met een staafmixer (of prak het zeer fijn met een vork).
- Breng op smaak met de helft van de verkruimelde chilipeper en zout.
- Verhit een grillpan.
- Dep de St.
- Jakobsschelpen goed droog, bestrijk ze dun met olie en gril ze in 1-2 minuten gaar in de grillpan, keer halverwege.
- Verdeel de avocadocrème over vier cocktailglazen.
- Leg de overgebleven avocadoblokjes en St.
- Jakobsschelpen er bovenop.
- Bestrooi het gerecht met de rest van de verkruimelde chilipeper.
- Serveer direct, eventueel met geroosterd brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt.
Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.
Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.