Gegrilde St. Jakobsschelpen op Avocadocrème

Gegrilde St. Jakobsschelpen op Avocadocrème

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zure room
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 300 g diepgevroren St. Jakobsschelpen

Instructies

  • Meng de avocado met citroensap.
  • Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2 eetlepels olijfolie met een staafmixer (of prak het zeer fijn met een vork).
  • Breng op smaak met de helft van de verkruimelde chilipeper en zout.
  • Verhit een grillpan.
  • Dep de St.
  • Jakobsschelpen goed droog, bestrijk ze dun met olie en gril ze in 1-2 minuten gaar in de grillpan, keer halverwege.
  • Verdeel de avocadocrème over vier cocktailglazen.
  • Leg de overgebleven avocadoblokjes en St.
  • Jakobsschelpen er bovenop.
  • Bestrooi het gerecht met de rest van de verkruimelde chilipeper.
  • Serveer direct, eventueel met geroosterd brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt.
Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Jaargetijde: Snel te maken