Gegrilde Tilapia en Courgette Stamppot
Ingrediënten
- 00 g kruimige aardappels in stukken
- 1 theelepel gedroogde munt
- 100 g uitgelekte maïskorrels
- 1 courgette
- 2 eetlepels olie
- 150 g tilapiafilet
- 50 g karnemelk
Instructies
- Kook de aardappelstukken met gedroogde munt in een bodempje water met zout, met de deksel op de pan, in 20 minuten gaar.
- Voeg de maïskorrels toe gedurende de laatste 5 minuten van het kookproces.
- Snijd de courgette in de lengte in plakken en bestrijk deze dun met olie.
- Verhit een grillpan en gril de courgetteplakken 2-3 minuten per kant.
- Dep de tilapiafilets droog, bestrooi ze met zout en peper, en bestrijk ze dun met de rest van de olie.
- Verhit een grillpan en gril de vis 2-3 minuten per kant, totdat deze gaar is.
- Verwarm de karnemelk in de magnetron.
- Stamp het aardappel-maïsmengsel fijn en meng met de opgewarmde karnemelk.
- Verdeel de stamppot, gegrilde courgette en gegrilde vis over twee borden en serveer.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g