Gegrilde Tilapia en Courgette Stamppot

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 00 g kruimige aardappels in stukken
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 100 g uitgelekte maïskorrels
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olie
  • 150 g tilapiafilet
  • 50 g karnemelk

Instructies

  • Kook de aardappelstukken met gedroogde munt in een bodempje water met zout, met de deksel op de pan, in 20 minuten gaar.
  • Voeg de maïskorrels toe gedurende de laatste 5 minuten van het kookproces.
  • Snijd de courgette in de lengte in plakken en bestrijk deze dun met olie.
  • Verhit een grillpan en gril de courgetteplakken 2-3 minuten per kant.
  • Dep de tilapiafilets droog, bestrooi ze met zout en peper, en bestrijk ze dun met de rest van de olie.
  • Verhit een grillpan en gril de vis 2-3 minuten per kant, totdat deze gaar is.
  • Verwarm de karnemelk in de magnetron.
  • Stamp het aardappel-maïsmengsel fijn en meng met de opgewarmde karnemelk.
  • Verdeel de stamppot, gegrilde courgette en gegrilde vis over twee borden en serveer.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Vis