Gegrilde Tomaten Pasta met Gorgonzola Kaassaus en Kipfilet

Gegrilde Tomaten Pasta met Gorgonzola Kaassaus en Kipfilet

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g
  • 5 eetlepels knoflook en peper olijfolie fles 250 ml
  • 300 g kerstpasta
  • 4 maïskipfilets
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 300 g Gorgonzola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Maak de tomaten schoon, halveer ze en leg ze in een ovenschaal.
  • Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood (eventueel in een keukenmachine).
  • Knip de peterselie fijn en meng het met het broodkruim.
  • Verdeel het broodkruimmengsel over de tomaten en besprenkel met 3 eetlepels knoflook en peper olijfolie.
  • Bak de tomaten in het midden van de oven gedurende 15 minuten.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 12 minuten gaar en bruin.
  • Smelt in een steelpan de crème fraîche met de Gorgonzola tot een saus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met de saus, kipfilet en gegrilde tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gerecht combineert goed met een ronde, fruitige, en soms licht kruidige witte wijn zoals de Undurraga Chardonnay. De fruitige aroma's van de wijn complementeren de romige Gorgonzola saus en versterken de smaken van de gegrilde tomaten.

Voedingswaarden

Calories: 750 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Kip
Land van herkomst Italië