Gegrilde Tonijn met Peperkorstje en Krokante Röstipunten

Gegrilde Tonijn met Peperkorstje en Krokante Röstipunten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kleine vastkokende aardappels of 2 grote
  • 2 takjes tijm blaadjes
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 4 tonijnsteaks
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 6 el vierseizoenenpeperkorrels
  • 37½ g veldsla

Instructies

  • Schil en was de aardappels.
  • Rasp de aardappels grof en spoel de rasp in een zeef met koud water af.
  • Laat de rasp goed uitlekken en druk het vocht eruit.
  • Dep de rasp droog.
  • Meng de blaadjes tijm, zout en peper door de aardappelrasp.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Strooi de aardappelrasp gelijkmatig over de bodem van de pan en druk het met een spatel plat tot een rösti.
  • Bak de rösti tot de onderkant goudbruin is.
  • Keer de rösti voorzichtig met behulp van een deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Voeg indien nodig meer olie toe.
  • Laat de rösti op een platte schaal met keukenpapier glijden en zet het op een koele plek (niet in de koelkast) tot gebruik.
  • Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen.
  • Marineer het sjalotje in de witte-wijnazijn.
  • Stamp in een vijzel de peperkorrels grof (of wikkel de peperkorrels in een theedoek en plet ze met een deegroller).
  • Bestrijk de tonijnsteaks met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en druk de geplette peper stevig in de vis.
  • Verhit dezelfde koekenpan en verwarm de rösti zonder olie op matig vuur tot het weer warm en krokant is.
  • Verhit een grillpan en bak de tonijnsteaks rondom bruin en van binnen rosé in 4-5 minuten.
  • Verdeel de rösti en de tonijn over vier grote, warme borden.
  • Meng de veldsla met het gemarineerde sjalotje in azijn, ½ eetlepel olie, zout en peper, en serveer deze naast de tonijn en rösti.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De stevige textuur en de smaak van de tonijn met het peperkorstje vragen om een medium tot volle witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier. Deze wijnen complementeren de smaken en vormen een mooie aanvulling op het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Snel te maken