Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 moten tonijnfilet van 125 g
- 3 eetlepel(s) Japanse sojasaus
- 250 g sperziebonen
- 5 eetlepel(s) roerbakolie
- 1 citroen
- 1 rode peper
- 2 bosuitjes
- 75 g waterkers
- 150 g wortel julienne gesneden of geraspte wortel
- 4 eetlepel(s) seroendeng
Instructies
- Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels (roerbak)olie en laat ze 10 minuten liggen.
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
- Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
- Boen de citroen schoon en rasp er een eetlepel gele schil af en pers de citroen uit.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne reepjes.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Verwijder de grove takjes uit de waterkers.
- Klop in een slakom de citroenrasp en het citroensap met 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels (roerbak)olie.
- Schep de sperziebonen, rode peper, bosui, worteljulienne en waterkers door de dressing.
- Laat een grillpan goed heet worden en rooster de tonijnfilet in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog rosé.
- Keer de tonijn pas als de geroosterde kant vanzelf van de ribbels loslaat.
- Verdeel de salade over vier borden, strooi de seroendeng erover en leg de tonijn erop.