Gegrilde tonijn op een oosterse salade

Gegrilde tonijn op een oosterse salade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 moten tonijnfilet van 125 g
  • 3 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 250 g sperziebonen
  • 5 eetlepel(s) roerbakolie
  • 1 citroen
  • 1 rode peper
  • 2 bosuitjes
  • 75 g waterkers
  • 150 g wortel julienne gesneden of geraspte wortel
  • 4 eetlepel(s) seroendeng

Instructies

  • Wrijf de tonijnmoten in met 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels (roerbak)olie en laat ze 10 minuten liggen.
  • Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
  • Kook de sperziebonen in een pan met ruim water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
  • Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Boen de citroen schoon en rasp er een eetlepel gele schil af en pers de citroen uit.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne reepjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Verwijder de grove takjes uit de waterkers.
  • Klop in een slakom de citroenrasp en het citroensap met 2 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels (roerbak)olie.
  • Schep de sperziebonen, rode peper, bosui, worteljulienne en waterkers door de dressing.
  • Laat een grillpan goed heet worden en rooster de tonijnfilet in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen nog rosé.
  • Keer de tonijn pas als de geroosterde kant vanzelf van de ribbels loslaat.
  • Verdeel de salade over vier borden, strooi de seroendeng erover en leg de tonijn erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Vervang de waterkers door blaadjes verse koriander en munt.

Alternatief voor de vis:

botervis, zwaardvis
 
Lekker met mie of naanbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Land van herkomst Oosters