Gegrilde Varkensfilet met Grove Mosterdsaus

Gegrilde Varkensfilet met Grove Mosterdsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappels in stukken
  • 2 eetlepels boter
  • 4 varkensfilets
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in dunne partjes
  • 2 zakken verse spinazie à 300 g

Instructies

  • ook de aardappels afgedekt in 20 minuten gaar.
  • Verhit boter in een koekenpan.
  • Bak de varkensfilets hierin in 8 minuten gaar, halverwege keren.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
  • Verhoog het vuur, roer de aanbaksels los en voeg mosterd en crème fraîche (1 eetlepel bewaren) toe.
  • Meng goed door elkaar tot een saus.
  • Verwarm in een wok 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op laag vuur.
  • Voeg de spinazie toe, draai het vuur hoog en laat de spinazie al roerbakkend in 4-5 minuten slinken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappels af en stamp ze met de resterende olie en achtergehouden crème fraîche tot een smeuïge puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de varkensfilet met aardappelpuree en spinazie over vier borden.
  • Serveer met de mosterdsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer met wat vers gehakte peterselie voor een extra smaakdimensie.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een mooie aanvulling op dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 32 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland