Gegrilde Varkensfilet met Grove Mosterdsaus
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappels in stukken
- 2 eetlepels boter
- 4 varkensfilets
- 3 eetlepels grove mosterd
- 125 ml crème fraîche
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in dunne partjes
- 2 zakken verse spinazie à 300 g
Instructies
- ook de aardappels afgedekt in 20 minuten gaar.
- Verhit boter in een koekenpan.
- Bak de varkensfilets hierin in 8 minuten gaar, halverwege keren.
- Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
- Verhoog het vuur, roer de aanbaksels los en voeg mosterd en crème fraîche (1 eetlepel bewaren) toe.
- Meng goed door elkaar tot een saus.
- Verwarm in een wok 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op laag vuur.
- Voeg de spinazie toe, draai het vuur hoog en laat de spinazie al roerbakkend in 4-5 minuten slinken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af en stamp ze met de resterende olie en achtergehouden crème fraîche tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de varkensfilet met aardappelpuree en spinazie over vier borden.
- Serveer met de mosterdsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met wat vers gehakte peterselie voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een mooie aanvulling op dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 32 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g