Gegrilde Varkenshaas met Abrikozen-Amandelcompote
Equipment
- vijzel
Ingrediƫnten
- 1 envelopje saffraan
- 50 g boter
- 200 g prei in dunne ringen
- 200 g basmatirijst
- 500 ml vleesbouillon tablet of pot
- 100 g gewelde abrikozen
- 1 zakje garneeramandelen 55 g
- 1 cm verse gemberwortel geschild
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 300 g varkenshaas
Instructies
- Week de saffraan 5 minuten in 2 eetlepels water.
- Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak hierin de prei 5 minuten.
- Voeg de rijst, saffraan en bouillon toe, breng aan de kook en laat afgedekt in ongeveer 20 minuten gaar koken.
- Laat de rijst de laatste 5 minuten zonder deksel staan zodat deze kan uitdampen.
- Kook intussen de abrikozen 5 minuten in een laagje water en giet af.
- Rooster de amandelen goudgeel in een droge koekenpan.
- Stamp de abrikozen grof in een vijzel en voeg de geroosterde amandelen toe.
- Rasp de gemberwortel boven de abrikozen en meng met 1 theelepel olie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
- Verhit de rest van de olie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin.
- Voeg de rest van de boter toe en bak het vlees in 8-10 minuten gaar op middelhoog vuur, af en toe keren.
- Laat het vlees 1 minuut rusten, snijd het daarna in plakken.
- Verdeel de rijst en plakken vlees over twee warme borden en serveer met de abrikozen-amandelcompote.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegrilde varkenshaas met abrikozen-amandelcompote met een frisse groene salade en geroosterde groenten naar keuze.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 25 g