Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes
Een heerlijk zomers gerecht met gegrilde varkenskoteletten, frisse flageolets en knapperige sperzieboontjes. Perfect voor een uitgebreide maaltijd.
Equipment
- Aardewerken slabak
- Grillplaat
- kookpan
- stoompan
- mes
Ingrediƫnten
- 6 varkenskoteletten
- 2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
- 1 kopje olijfolie
- 1 eetlepel zoete donkere ketjap
- 300 gram gedroogde flageolets
- 300 gram jonge sperzieboontjes
- 2 rode uien dun gesneden in ringen
- 1 vers laurierblad
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Naar smaak versgemalen peper
- Naar smaak zout
Instructies
- Bereid een marinade van een kopje olijfolie, de fijngehakte knoflook en een royale eetlepel donkere ketjap.
- Marineer de koteletten en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Kook de flageolets volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg een laurierblad toe voor extra smaak.
- Stoom de sperzieboontjes tot ze beetgaar zijn en hun groene kleur behouden.
- Giet de groenten af en zet apart.
- Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uienringen kort tot de randjes bruin worden.
- Haal de pan van het vuur.
- Doe de warme uiensaus in een aardewerken slabak en voeg een eetlepel rode wijnazijn, versgemalen peper en zout toe.
- Voeg de gekookte flageolets en gestoomde sperzieboontjes toe aan de uiensaus en roer voorzichtig om.
- Verhit de grillplaat en bak de gemarineerde varkenskoteletten op hoog vuur, ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn.
- Serveer de gegrilde varkenskoteletten met de frisse flageolets en sperzieboontjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 45 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g