Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes

Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes

Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes

Een heerlijk zomers gerecht met gegrilde varkenskoteletten, frisse flageolets en knapperige sperzieboontjes. Perfect voor een uitgebreide maaltijd.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Aardewerken slabak
  • Grillplaat
  • kookpan
  • stoompan
  • mes

Ingrediƫnten

  • 6 varkenskoteletten
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 eetlepel zoete donkere ketjap
  • 300 gram gedroogde flageolets
  • 300 gram jonge sperzieboontjes
  • 2 rode uien dun gesneden in ringen
  • 1 vers laurierblad
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Naar smaak versgemalen peper
  • Naar smaak zout

Instructies

  • Bereid een marinade van een kopje olijfolie, de fijngehakte knoflook en een royale eetlepel donkere ketjap.
  • Marineer de koteletten en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Kook de flageolets volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg een laurierblad toe voor extra smaak.
  • Stoom de sperzieboontjes tot ze beetgaar zijn en hun groene kleur behouden.
  • Giet de groenten af en zet apart.
  • Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uienringen kort tot de randjes bruin worden.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Doe de warme uiensaus in een aardewerken slabak en voeg een eetlepel rode wijnazijn, versgemalen peper en zout toe.
  • Voeg de gekookte flageolets en gestoomde sperzieboontjes toe aan de uiensaus en roer voorzichtig om.
  • Verhit de grillplaat en bak de gemarineerde varkenskoteletten op hoog vuur, ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Serveer de gegrilde varkenskoteletten met de frisse flageolets en sperzieboontjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 45 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Internationaal