Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Maak inkepingen langs de randen van de varkenskoteletten.
- Bereid een marinade van een kopje olijfolie, de fijngehakte knoflook en een royale eetlepel donkere ketjap.
- Marineer de koteletten hierin en laat ze een half uur op kamertemperatuur rusten.
- Kook de flageolets volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg een vers laurierblad toe voor extra smaak.
- Stoom de sperzieboontjes tot ze beetgaar zijn en behoud hun mooie groene kleur.
- Giet de groenten af.
- Verwarm in een pan 3 eetlepels olijfolie (niet laten walmen) en bak de uienringen kort totdat de randjes bruin worden.
- Haal de pan van het vuur.
- Doe de warme uiensaus in een aardewerken slabak en voeg een eetlepel wijnazijn, versgemalen peper en zout toe.
- Voeg de gekookte flageolets en gestoomde sperzieboontjes toe aan de uiensaus, roer voorzichtig om en het gerecht is klaar.
- Bak de gemarineerde varkenskoteletten op een voorverwarmde grillplaat, 5 minuten aan elke kant op hoog vuur.