Varkenskoteletten met warme sla van flageolets en sperzieboontjes

Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 varkenskoteletten
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zoete donkere ketjap
  • 300 gram gedroogde flageolets
  • 300 gram jonge sperzieboontjes
  • 2 rode uien dun gesneden in ringen
  • 1 vers laurierblad
  • Rode wijnazijn
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Maak inkepingen langs de randen van de varkenskoteletten.
  • Bereid een marinade van een kopje olijfolie, de fijngehakte knoflook en een royale eetlepel donkere ketjap.
  • Marineer de koteletten hierin en laat ze een half uur op kamertemperatuur rusten.
  • Kook de flageolets volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg een vers laurierblad toe voor extra smaak.
  • Stoom de sperzieboontjes tot ze beetgaar zijn en behoud hun mooie groene kleur.
  • Giet de groenten af.
  • Verwarm in een pan 3 eetlepels olijfolie (niet laten walmen) en bak de uienringen kort totdat de randjes bruin worden.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Doe de warme uiensaus in een aardewerken slabak en voeg een eetlepel wijnazijn, versgemalen peper en zout toe.
  • Voeg de gekookte flageolets en gestoomde sperzieboontjes toe aan de uiensaus, roer voorzichtig om en het gerecht is klaar.
  • Bak de gemarineerde varkenskoteletten op een voorverwarmde grillplaat, 5 minuten aan elke kant op hoog vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees