Gegrilde Witlofsalade met Appel en Bieslook
Ingrediënten
- 1 grote stevige appel Elstar of Jonagold
- 3 eetlepels walnootolie
- 4 struikjes witlof
- 2 eetlepels bieslook in stukjes van 2 cm
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels uitgebakken spekreepjes pakje à 70 g
Instructies
- Schil de appel en snijd hem in 12 partjes.
- Bestrijk de appelpartjes dun met 1 eetlepel walnootolie en rooster ze in een hete grillpan bruin, keer ze regelmatig.
- Zorg ervoor dat de partjes stevig blijven.
- Snijd de onderkant van de struikjes witlof en maak de blaadjes los.
- Verhit 2 eetlepels walnootolie in een koekenpan en roerbak de witlofblaadjes gedurende 1 minuut, ze hoeven alleen iets zachter te worden.
- Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook, en sprenkel de azijn erover.
- Strooi tot slot de uitgebakken spekreepjes over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer als bijgerecht bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde witlofsalade met appel en bieslook.Voedingswaarden
Calories: 165 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 8 g