Gegrilde Witlofsalade met Appel en Bieslook

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote stevige appel Elstar of Jonagold
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 4 struikjes witlof
  • 2 eetlepels bieslook in stukjes van 2 cm
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels uitgebakken spekreepjes pakje à 70 g

Instructies

  • Schil de appel en snijd hem in 12 partjes.
  • Bestrijk de appelpartjes dun met 1 eetlepel walnootolie en rooster ze in een hete grillpan bruin, keer ze regelmatig.
  • Zorg ervoor dat de partjes stevig blijven.
  • Snijd de onderkant van de struikjes witlof en maak de blaadjes los.
  • Verhit 2 eetlepels walnootolie in een koekenpan en roerbak de witlofblaadjes gedurende 1 minuut, ze hoeven alleen iets zachter te worden.
  • Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook, en sprenkel de azijn erover.
  • Strooi tot slot de uitgebakken spekreepjes over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer als bijgerecht bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde witlofsalade met appel en bieslook.

Voedingswaarden

Calories: 165 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Salade
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij