Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
AllerHande december 2002
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- ½ pot visfond à 380 ml
- 4 eetlepels kervel blikje
- 1 beker crème fraîche 2 dl
- 4 zalmfilet smal per 2 porties verpakt
- 2 eetlepels olijfolie
- zeezout
- versgemalen peper
- 50 g koude boter
- 2 eetlepels limoensap
Instructies
- Sjalotje pellen en snipperen.
- In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 15 minuten tot helft laten inkoken.
- Kervel en crème fraîche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien en saus warm houden.
- Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
- Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper.
- Vis in 2-3 minuten per kant nèt gaar grillen (de kern mag glazig blijven).
- Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen.
- Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim.