Gegrilde zalmsaté met sweet & sour groentenoedels en gebakken uitjes
Equipment
Ingrediënten
- 200 g zalmfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje Conimex Woksaus Sweet & Sour 80 ml
- Conimex Wok Olie
- 300 g Chinese roerbakgroenten
- 1 zakje Conimex Wok Noedels kant-en-klare
- 2 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
Instructies
- Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
- Snijd de vis in blokjes.
- Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
- Meng de zalm met de knoflook, 1 eetlepel woksaus en ½ eetlepel wok olie.
- Rijg aan satéstokjes.
- Laat de saté op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca.
- 5 minuten gaar worden.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 5 minuten.
- Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en warm goed door.
- Schep de gebakken uitjes erdoor.
- Verdeel de gewokte noedels over de grote kommen of borden, leg de saté erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek bij voor een extra knappertje.
Variatietip:
Vervang de zalm door andere visfilet zoals pangasius of door gepelde garnalen