Zeebaars met kruidenkorst

Gegrilde Zeebaars met Kruidenkorst

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g amandelen fijngemalen
  • 20 g gehakte groene kruiden bijv. peterselie, dille, basilicum
  • 2 sneetjes wit brood zonder korst en verkruimeld
  • 4 stuks zeebaarsfilets
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 2 citroenen
  • Handvol rucola

Instructies

  • Meng de fijngemalen amandelen met de gehakte groene kruiden, verkruimelde brood, een scheutje olijfolie, peper en zout.
  • Dit vormt de kruidenkorst.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie en bestrooi deze lichtjes met grof zeezout en zwarte peper.
  • Leg de zeebaarsfilets met de huidkant naar boven in de ovenschaal.
  • Verdeel de kruidenkorst gelijkmatig over de zeebaarsfilets.
  • Plaats de ovenschaal in de oven met de grillfunctie ingeschakeld.
  • Stel de magnetron in op 300 Watt en de grill op stand 2.
  • Bak de zeebaarsfilets in 10-14 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de filets.
  • Garneer het gerecht met een handvol rucola en partjes citroen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 30 g | Vet: 16 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Vis
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij