Gegrilde Zeewolf met Tuinbonenpuree en Verse Munt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g tuinbonen diepvries, ontdooid
  • 500 g krielaardappels
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 250 g romaatjes in vieren
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ zakje verse munt à 15g
  • 1 eetlepel citroensap
  • 600 g zeewolffilet
  • 25 g boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • erwijder het grijze velletje van de tuinbonen.
  • Kook de krielaardappels gaar gedurende 20 minuten.
  • Meng de fijngesnipperde sjalotten met witte wijn.
  • Meng de romaatjes met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper, voeg de sjalottenmix toe.
  • Pluk de muntblaadjes van de takjes.
  • Kook de tuinbonen gedurende 2 minuten, laat ze uitlekken in een vergiet en pureer ze grof met een staafmixer of keukenmachine met de munt en 1 eetlepel olijfolie.
  • Breng de puree op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Verhit een grillpan.
  • Dep de zeewolf droog, smeer in met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Grill de zeewolf goudbruin in ongeveer 5-7 minuten, halverwege keren.
  • Verdeel de tuinbonenpuree over vier warme borden, leg de zeewolf er bovenop en schep de romaatjes met dressing er omheen.
  • Meng de gekookte krielaardappels met boter en serveer ze in een aparte schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht. De citrusachtige tonen van de wijn zullen goed samengaan met de zeewolf en de muntige smaak van de tuinbonenpuree.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 36 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij