Gehakt-loempiaatjes

napperige mini-loempiaatjes met pittige varkensgehaktvulling, wortel en taugé, geserveerd op een rustieke schaal met een schaaltje ketjap manis op een houten tafel.

Gehakt-loempiaatjes

Krokante loempiaatjes gevuld met een pittige gehaktvulling, een heerlijk Aziatisch borrelhapje.
Porties: 12 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 vellen fyllodeeg
  • 1 teen knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • ½ el maïzena
  • 1 el olie
  • 2 tl sambal oelek
  • 75 g taugé
  • 1 ui
  • 125 g varkensgehakt
  • 40 g worteljulienne of 3 fijngesneden worteltjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Laat het fyllodeeg ontdooien.
  • Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Snijd de taugé kleiner.
  • Fruit de ui, knoflook en sambal kort in de olie, voeg het gehakt toe en bak rul en bruin.
  • Schep de taugé en wortel erdoor, bak kort mee en breng op smaak met ketjap, zout en peper.
  • Bind het vocht met de aangemaakte maïzena.
  • Halveer de deegvellen, leg steeds 1 vel met de korte kant naar u toe en verdeel er 2 cm van de onderrand een volle lepel vulling over.
  • Vouw de onderrand over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol op.
  • Druk de naad met water iets vast.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de loempiaatjes met 4 tegelijk goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een zoetzure chilisaus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Vlees / Warme hapjes
Land van herkomst Azië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden