Gehakt-loempiaatjes
Krokante loempiaatjes gevuld met een pittige gehaktvulling, een heerlijk Aziatisch borrelhapje.
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Laat het fyllodeeg ontdooien.
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Snijd de taugé kleiner.
- Fruit de ui, knoflook en sambal kort in de olie, voeg het gehakt toe en bak rul en bruin.
- Schep de taugé en wortel erdoor, bak kort mee en breng op smaak met ketjap, zout en peper.
- Bind het vocht met de aangemaakte maïzena.
- Halveer de deegvellen, leg steeds 1 vel met de korte kant naar u toe en verdeel er 2 cm van de onderrand een volle lepel vulling over.
- Vouw de onderrand over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol op.
- Druk de naad met water iets vast.
- Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de loempiaatjes met 4 tegelijk goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een zoetzure chilisaus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g