Gehakt met havermout en marmite

Gehakt met havermout en marmite

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • hapjespan met deksel
  • Bord

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 100 g havermout
  • 5 trostomaten
  • 1 grote ui
  • 3 grote bosuien
  • 1 ei
  • 3 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 eetlepel(s) wokolie
  • 1 zakje gehaktkruiden verstegen voor 500 g gehakt
  • 1 theelepel marmite is een gistextract, staat meestal bij de honing in het schap

Instructies

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, de havermout en de paneermeel.
  • Doe de wokolie in de pan.
  • Braad het gehakt rondom goed bruin, een mooi korstje er aan.
  • Haal het gehakt uit de pan en leg op de bord.
  • Snipper de ui en doe die in de pan.
  • Snijd de bosui en doe die er ook bij.
  • Snijd de tomaten er bij en laat een paar minuutjes licht bakken.
  • Doe de marmite er bij en roer even door.
  • Nu het gehakt er op leggen en het geheel een half uurtje laten sudderen op de lage stand van het gas.
  • Dan heb je een mooi sausje.
  • Wel regelmatig het gehakt keren.
  • Lekker met rode kool en aardappels of rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Je kunt dit ook heel goed op een broodje eten, vooral een warm pistoletje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees / Vlees