Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- hapjespan met deksel
- Bord
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 100 g havermout
- 5 trostomaten
- 1 grote ui
- 3 grote bosuien
- 1 ei
- 3 eetlepel(s) paneermeel
- 2 eetlepel(s) wokolie
- 1 zakje gehaktkruiden verstegen voor 500 g gehakt
- 1 theelepel marmite is een gistextract, staat meestal bij de honing in het schap
Instructies
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, de havermout en de paneermeel.
- Doe de wokolie in de pan.
- Braad het gehakt rondom goed bruin, een mooi korstje er aan.
- Haal het gehakt uit de pan en leg op de bord.
- Snipper de ui en doe die in de pan.
- Snijd de bosui en doe die er ook bij.
- Snijd de tomaten er bij en laat een paar minuutjes licht bakken.
- Doe de marmite er bij en roer even door.
- Nu het gehakt er op leggen en het geheel een half uurtje laten sudderen op de lage stand van het gas.
- Dan heb je een mooi sausje.
- Wel regelmatig het gehakt keren.
- Lekker met rode kool en aardappels of rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Je kunt dit ook heel goed op een broodje eten, vooral een warm pistoletje.
Je kunt dit ook heel goed op een broodje eten, vooral een warm pistoletje.