Gehakt van J. G. Schwartz-Van Roven
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 4 ons kalfsgehakt
- 1 ei
- 1 ons verse champignons
- wat gesnipperde ui
- ½ liter bloemkoolsaus of saus gemaakt van een half pakje champignonsoep,
- ½ ons oude geraspte kaas
- beschuit
Instructies
- Het gehakt kruidig aanmaken [zonder ui] met beschuit en ei, er 8 kleine platte ballen van maken. E
- en vuurvaste schotel met flink boter [margarine] besmeren en de gehaktballen erin leggen.
- De champignons snijden en met de ui fruiten in ruim boter [margarine] en over het gehakt strooien.
- Daarover de witte saus of de saus gemaakt van het pakje champignonsoep.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven.
- Laat in ongeveer een half uur a 3 kwartier gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van kalfsgehakt kan men ook plakken gekookte ossentong nemen of vis filets en in plaats van gefruite champignons een blikje gebruiken.