Gehaktballen in Ketjapsaus

Een rustieke oude houten tafel met gehaktballen in een glanzende, donkere ketjapsaus. De gehaktballen zijn goudbruin en liggen in een diepe schaal, geserveerd met witte rijst en gegarneerd met ringetjes lente-ui en rode peper.

Gehaktballen in Ketjapsaus

Smaakvolle Javaanse gehaktballen met een heerlijke ketjapsaus, perfect als bijgerecht bij je Indonesische maaltijd!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl water
  • 1 ei
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels ketjap
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, de knoflook, het ei, paneermeel, sambal, zout, peper, nootmuskaat en het kerriepoeder.
  • Kneed alles goed door en vorm er 8 ballen van.
  • Druk ze een beetje plat.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin.
  • Voeg de ketjap en het water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel ca.
  • 20 minuten sudderen.
  • Serveer met rijst en een komkommersalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze gehaktballen met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade voor een perfecte maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 28 g | Vet: 24 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Noten / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden