Gehaktballen in Ketjapsaus
Smaakvolle Javaanse gehaktballen met een heerlijke ketjapsaus, perfect als bijgerecht bij je Indonesische maaltijd!
Ingrediënten
Instructies
- Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, de knoflook, het ei, paneermeel, sambal, zout, peper, nootmuskaat en het kerriepoeder.
- Kneed alles goed door en vorm er 8 ballen van.
- Druk ze een beetje plat.
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin.
- Voeg de ketjap en het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel ca.
- 20 minuten sudderen.
- Serveer met rijst en een komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze gehaktballen met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade voor een perfecte maaltijd. Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Serveer deze gehaktballen met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade voor een perfecte maaltijd. Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 28 g | Vet: 24 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g