Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- ¼ bosje peterselie
- 400 gram gehakt
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 ei
- Rasp van 1 citroen
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel piment
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 chilipeper
- 500 gram tomaten
- 1 paprika
- 50 ml groentebouillon
Instructies
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Meng het gehakt met de fijngesnipperde rode ui en het ei.
- Voeg de citroenrasp, komijn, piment en fijngehakte peterselie toe aan het gehaktmengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Draai kleine gehaktballetjes van het mengsel en bewaar ze in de koelkast tot verder gebruik.
- Voor de tomatensaus: Pel en snipper de sjalot, hak de knoflook en snijd de chilipeper zeer fijn.
- Fruit deze aan in olijfolie in een pan zonder te laten kleuren.
- Voeg de gesneden chilipeper toe en bak kort mee.
- Snijd de tomaten en paprika in grove stukken en voeg deze, samen met de groentebouillon, toe aan de pan.
- Laat het geheel zachtjes sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en pureer alles in een blender tot een gladde saus.
- Bak de gehaktballetjes in een scheutje olijfolie tot ze rondom bruin zijn.
- Voeg de gebakken gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en laat ze nog even mee sudderen.
- Serveer de gehaktballetjes in pittige tomatensaus direct, eventueel met gegrild knoflookbrood als bijgerecht voor een smakelijk en hartig gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een licht gekoelde rosé past goed bij de smaken van de gehaktballetjes in pittige tomatensaus.Voedingswaarden
Calories: 324 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 21 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g