Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 300 gr rundergehakt
- 1 el verse gehakte peterselie
- ½ el verse gehakte tijmblaadjes
- 1 ei
- 3 el broodkruim
- Zout en peper naar smaak
- Extra:
- 200 ml van je favoriete tomatensaus
Instructies
- Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Meng de fijngesnipperde ui, rundergehakt, gehakte peterselie, gehakte tijmblaadjes, ei en broodkruim in een kom.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vorm 10 tot 12 gehaktballetjes van het mengsel.
- Plaats de gehaktballetjes in de mand van de Airfryer en bak gedurende 7 minuten op 200 graden Celsius.
- Verwarm ondertussen je favoriete tomatensaus.
- Plaats de gebakken gehaktballetjes in een ovenschaal, voeg de opgewarmde tomatensaus toe en zet de schaal terug in de Airfryer.
- Stel de temperatuur in op 160 graden Celsius en de timer op 5 minuten om alles goed op te warmen.
- Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus warm en geniet van deze heerlijke snack!
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een lichtere versie kun je de gehaktballetjes ook zonder tomatensaus serveren.
Experimenteer met kruiden en voeg bijvoorbeeld wat knoflookpoeder toe voor extra smaak.
Experimenteer met kruiden en voeg bijvoorbeeld wat knoflookpoeder toe voor extra smaak.