Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g rundergehakt
- 200 g lamsgehakt
- 1 ei
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
- ½ theelepel nootmuskaat
- zout
- peper
- 2 sneetjes witbrood ontkorst
- 2 eetlepel(s) rode wijn
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 3 tomaten ontveld
- 1 dl kippenbouillon
Instructies
- Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, nootmuskaat, zout en peper.
- Brood in de wijn weken en door het gehakt kneden.
- Van het gehakt mengsel ca. 30 balletjes kneden.
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de balletjes in 5 minuten bruin.
- Voeg de ui toe en bak die 3 minuten mee.
- Voeg de tomaat en de bouillon toe.
- Laat de balletjes een half uur sudderen in de saus.
- Neem de balletjes uit de pan en pureer de saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk over de gehaktballetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm of koud.