Gehaktballetjes in tomatensaus Auteur Onbekend

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g rundergehakt
  • 200 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 2 sneetjes witbrood ontkorst
  • 2 eetlepel(s) rode wijn
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 tomaten ontveld
  • 1 dl kippenbouillon

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, nootmuskaat, zout en peper.
  • Brood in de wijn weken en door het gehakt kneden.
  • Van het gehakt mengsel ca. 30 balletjes kneden.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de balletjes in 5 minuten bruin.
  • Voeg de ui toe en bak die 3 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en de bouillon toe.
  • Laat de balletjes een half uur sudderen in de saus.
  • Neem de balletjes uit de pan en pureer de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk over de gehaktballetjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm of koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Lamsvlees / Rundvlees / Vlees