Gehaktballetjes met Ham en Kaasvulling

Gehaktballen gevuld met gesmolten kaas, op smaak gebracht met ham en peterselie, geserveerd op een rustiek bord met grove mosterd en rode wijn op een houten tafel. Een smeuïg en hartig gerecht dat perfect past bij een stevige rode wijn.

Gehaktballetjes met Ham en Kaasvulling

Gehaktballen gevuld met kaas, op smaak gebracht met ham en peterselie. Een hartig en smakelijk gerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 60 g fijngesneden ham
  • ½ el gehakte peterselie
  • 8 blokjes belegen kaas 2 cm
  • ½ el mosterd
  • Peper
  • ½ tl zout

Instructies

  • Kneed door het gehakt: de fijngesneden ham, de gehakte peterselie, de mosterd, zout en peper.
  • Vorm 8 ballen van het gehakt.
  • Kneed in elke bal een blokje belegen kaas.
  • Braad de gehaktballen in de boter in 10-15 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met grove mosterd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden