Gehaktballetjes Soep

Soep met gehakt balletjes

Gehaktballetjes Soep

Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • liter runderbouillon
  • 1 mergpijpje
  • 250 gram gehakt
  • 1 zakje vermicellisoep
  • 3 strengen middelgrote vermicelli
  • Zout naar smaak
  • Natriumarme soepkruiden
  • 1 kruidenbuiltje zonder zout

Instructies

  • Vul een grote pan met water (ongeveer 3 liter) en voeg hier de runderbouillon, het mergpijpje, de natriumarme soepkruiden en het kruidenbuiltje aan toe.
  • Breng het water aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat het geheel ongeveer 2 uur lekker trekken.
  • Zorg ervoor dat er genoeg water in de pan blijft.
  • Maak ondertussen kleine gehaktballetjes van het gehakt.
  • Breng het gehakt op smaak met natriumbeperkte gehaktkruiden, peper, natriumbeperkt kruidenzout en paneermeel.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat het geheel nog een half uur zachtjes doorkoken op laag vuur.
  • Haal het mergpijpje uit de soep.
  • Voeg de vermicellisoep en de vermicelli toe aan de pan.
  • Laat de soep nog eens 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken tot de vermicelli gaar is.
  • Breng indien nodig de soep op smaak met zout.
  • Serveer de gehaktballetjes soep met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze heerlijke soep is gevuld met smaakvolle gehaktballetjes en is perfect als voorgerecht voor een gezellig diner of als verwarmende maaltijd op een koude dag. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten