Gehaktbrood in Bladerdeeg
Sappig gehaktbrood, gehuld in een knapperig bladerdeegjasje en smaakvol gevuld met ui, tomaat en paprika. Een elegant en smaakvol gerecht.
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 500 gram gehakt
- 3 ei
- 2 gesnipperde ui
- 2 tomaat in kleine stukjes
- 1 kleine paprika in kleine stukjes
- 4 fijngeknipte takjes peterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- zout
- peper
- water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakplaat in.
- Spreid 6 plakjes bladerdeeg uit en laat het ontdooien.
- Meng in een kom 500 gram gehakt, 2 eieren, 2 gesnipperde ui, 2 tomaat (in kleine stukjes), 1 kleine paprika (in kleine stukjes), 4 fijngeknipte takjes peterselie en 2 eetlepels kappertjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Leg 6 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een vierkante lap van ± 25 x 25 cm.
- Snijd van de lap een rand van ± 3 cm af en snijd hier blaadjes uit.
- Teken met een mesje nerven in de blaadjes.
- Vorm van het gehakt een brood en leg dat op de bladerdeeglap.
- Vouw de lap eromheen en plak de randen met water vast.
- Plak de blaadjes er met water op.
- Leg het gehaktbrood op de bakplaat en bak het in het midden van de oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
- Dek het deeg, als het te bruin wordt, met aluminiumfolie af.
- Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het ± 10 minuten rusten.
- Snijd het voorzichtig in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de plakken gehaktbrood warm. Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g