Gehaktbrood in Bladerdeeg

Een rustieke houten tafel met een goudbruin gebakken gehaktbrood in bladerdeeg. Het bladerdeeg is knapperig, glanzend en versierd met kleine blaadjes. Het brood is in plakken gesneden en toont een sappige vulling van gehakt, stukjes tomaat, ui, paprika en kappertjes. Geserveerd op een houten plank met een beetje salade erbij. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Gehaktbrood in Bladerdeeg

Sappig gehaktbrood, gehuld in een knapperig bladerdeegjasje en smaakvol gevuld met ui, tomaat en paprika. Een elegant en smaakvol gerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram gehakt
  • 3 ei
  • 2 gesnipperde ui
  • 2 tomaat in kleine stukjes
  • 1 kleine paprika in kleine stukjes
  • 4 fijngeknipte takjes peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zout
  • peper
  • water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakplaat in.
  • Spreid 6 plakjes bladerdeeg uit en laat het ontdooien.
  • Meng in een kom 500 gram gehakt, 2 eieren, 2 gesnipperde ui, 2 tomaat (in kleine stukjes), 1 kleine paprika (in kleine stukjes), 4 fijngeknipte takjes peterselie en 2 eetlepels kappertjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 6 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een vierkante lap van ± 25 x 25 cm.
  • Snijd van de lap een rand van ± 3 cm af en snijd hier blaadjes uit.
  • Teken met een mesje nerven in de blaadjes.
  • Vorm van het gehakt een brood en leg dat op de bladerdeeglap.
  • Vouw de lap eromheen en plak de randen met water vast.
  • Plak de blaadjes er met water op.
  • Leg het gehaktbrood op de bakplaat en bak het in het midden van de oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Dek het deeg, als het te bruin wordt, met aluminiumfolie af.
  • Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het ± 10 minuten rusten.
  • Snijd het voorzichtig in plakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de plakken gehaktbrood warm. Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden