Gehaktbrood met Ratatouille en Olijven

Een rustieke houten tafel met plakken gehaktbrood, gevuld met ratatouillegroenten en zwarte olijven. Het gehaktbrood is sappig en goudbruin, met zichtbare stukjes courgette, paprika, tomaat en olijf. Geserveerd met een scheut tomatensaus en een portie rijst. Het gerecht is gegarneerd met verse basilicum. De achtergrond toont een knusse keuken met warme verlichting.

Gehaktbrood met Ratatouille en Olijven

Een smaakvol gehaktbrood met een vulling van ratatouille en olijven. Een eenvoudig en heerlijk gerecht voor een gezellige maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood
  • ½ liter water
  • 2 ei
  • 250 gram gehakt
  • 250 gram gehakt
  • 50 gram olijven
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 literblik ratatouille
  • Paprikapoeder
  • versgemalen peper
  • 1 ui
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een cake- of broodvorm in en leg de olijven er gelijkmatig verdeeld in.
  • Laat 1 literblik ratatouille even in een zeef uitlekken, zodat het mengsel niet meer zo vochtig is.
  • Doe 250 gram gehakt en 250 gram gehakt in een kom.
  • Snipper 1 ui.
  • Leg 4 sneetjes witbrood op een bord en giet er ½ liter water over.
  • Laat ze even weken, knijp de sneetjes dan uit en voeg ze met de gesnipperde 1 ui, 1 eetlepel peterselie, 2 eieren, paprikapoeder, versgemalen peper en zout aan het gehakt toe.
  • Kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel de helft van het gehakt over de olijven in de vorm en druk het losjes aan.
  • Leg de ratatouille op het gehakt en verdeel de rest van het gehakt hierover.
  • Zet de niet afgedekte vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 55 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Alle Jaargetijden