Gehaktbrood met Ratatouille en Olijven
Een smaakvol gehaktbrood met een vulling van ratatouille en olijven. Een eenvoudig en heerlijk gerecht voor een gezellige maaltijd.
Ingrediënten
- 4 sneetjes witbrood
- ½ liter water
- 2 ei
- 250 gram gehakt
- 250 gram gehakt
- 50 gram olijven
- 1 eetlepel peterselie
- 1 literblik ratatouille
- Paprikapoeder
- versgemalen peper
- 1 ui
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een cake- of broodvorm in en leg de olijven er gelijkmatig verdeeld in.
- Laat 1 literblik ratatouille even in een zeef uitlekken, zodat het mengsel niet meer zo vochtig is.
- Doe 250 gram gehakt en 250 gram gehakt in een kom.
- Snipper 1 ui.
- Leg 4 sneetjes witbrood op een bord en giet er ½ liter water over.
- Laat ze even weken, knijp de sneetjes dan uit en voeg ze met de gesnipperde 1 ui, 1 eetlepel peterselie, 2 eieren, paprikapoeder, versgemalen peper en zout aan het gehakt toe.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Verdeel de helft van het gehakt over de olijven in de vorm en druk het losjes aan.
- Leg de ratatouille op het gehakt en verdeel de rest van het gehakt hierover.
- Zet de niet afgedekte vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 55 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 10 g