Het recept voor dit lekkere gehaktbrood is niet moeilijk maar vergt wel wat voorbereidingstijd.
Begin met het fijn snipperen van de rode uien.
Ik heb ze zeer fijn gesneden omdat ik dat in gehaktbrood lekkerder vind dan grovere stukken ui.
Vervolgens snij je zowel de groene als de zwarte olijven in stukjes.
In tegenstelling tot de ui heb ik deze wat grover gelaten, je iet ze dan ook goed zitten in het gehaktbrood.
Pers of snij de knoflook en voeg dit bij de uien en de olijven.
De zongedroogde tomaten kun je zo fijn maken als je zelf wilt,
wil je ze goed zien zitten en heel duidelijk proeven in het gehaktbrood dan laat je ze wat grover.
Voeg nu de droge kruiden toe en zorg dat dit allemaal goed door elkaar zit.
Meng dit door het rundergehakt.
Kneed dit echt goed door elkaar zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn door het gehakt.
Vet een ovenschaal in (ik gebruik een cakeblik) en doe het gehaktbrood hierin.
Maak je handen vochtig en kneed het gehaktbrood in een mooie vorm.
Het gehaktbrood moet ongeveer 40 minuten in de oven bij 185 graden.
Dit gehaktbrood is lactosevrij, glutenvrij en suikervrij.
Doordat het in de oven bereid wordt is het ook vrij mager.
Sowieso doordat er rundergehakt gebruikt wordt maar ook doordat alle vetten uit het gehakt lekken in de oven. Je zult dan ook zien dat er flink veel vocht achterblijft in je cakeblik.
Dit gehaktbrood kun je eten als onderdeel van een warme maaltijd maar doet ook prima dienst als lekker broodbeleg!