Gehaktbroodje Gevuld met Knakworst
Een origineel gehaktbroodje gevuld met knakworsten en soepgroenten, gebakken in de braadpan. Eenvoudig te bereiden en lekker zowel warm als koud.
Equipment
- Braadpan met deksel
- Blender (optioneel)
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 1 zakje gehaktmix
- ¾ kopje melk
- 3 knakworsten
- 1 kopje soepgroenten
- 1 plak jong belegen kaas
- 100 gram boter
Instructies
- Maak het gehakt op smaak met de gehaktmix en het kopje melk, of zoals je gewend bent.
- Hak de soepgroenten heel fijn of gebruik hiervoor de blender (doe in het laatste geval de melk bij de groenten).
- Meng de soepgroenten door het gehakt en kneed het stevig tot een vaste massa.
- Maak er een broodje van, druk de knakworsten diep in het deeg en vorm het broodje nog even na.
- Leg de plak kaas erop.
- Laat de boter in een diepe braadpan licht kleuren, leg het gehaktbroodje erin, sluit de pan half af en braad het gehakt op matig vuur in ± 40 minuten gaar.
- Het gehakt wordt tijdens het braden niet gekeerd, maar moet wel af en toe met de boter uit de pan worden bedropen.
- Serveer het gehaktbroodje warm in dikke plakken gesneden met bijvoorbeeld sla en patat frites met mosterdsaus.
- Of laat het afkoelen en snijd het in dunne plakjes voor de boterham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Warm serveren met sla en patat frites met mosterdsaus.
- Koud serveren in dunne plakjes op de boterham.
- Een stevige rode wijn, zoals een Merlot.
- Een koud biertje past er ook goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g