Gehaktbroodje Gevuld met Knakworst

Een rustieke houten tafel met een in plakken gesneden gehaktbroodje, gevuld met knakworsten en fijngesneden soepgroenten, met bovenop een gesmolten plak kaas. Enkele plakken liggen uitgespreid om de vulling zichtbaar te maken. Patat frites, een frisse salade en een kommetje mosterdsaus maken het gerecht compleet. De achtergrond toont een gezellige Nederlandse keuken met warme verlichting.

Gehaktbroodje Gevuld met Knakworst

Een origineel gehaktbroodje gevuld met knakworsten en soepgroenten, gebakken in de braadpan. Eenvoudig te bereiden en lekker zowel warm als koud.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Braadpan met deksel
  • Blender (optioneel)

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje gehaktmix
  • ¾ kopje melk
  • 3 knakworsten
  • 1 kopje soepgroenten
  • 1 plak jong belegen kaas
  • 100 gram boter

Instructies

  • Maak het gehakt op smaak met de gehaktmix en het kopje melk, of zoals je gewend bent.
  • Hak de soepgroenten heel fijn of gebruik hiervoor de blender (doe in het laatste geval de melk bij de groenten).
  • Meng de soepgroenten door het gehakt en kneed het stevig tot een vaste massa.
  • Maak er een broodje van, druk de knakworsten diep in het deeg en vorm het broodje nog even na.
  • Leg de plak kaas erop.
  • Laat de boter in een diepe braadpan licht kleuren, leg het gehaktbroodje erin, sluit de pan half af en braad het gehakt op matig vuur in ± 40 minuten gaar.
  • Het gehakt wordt tijdens het braden niet gekeerd, maar moet wel af en toe met de boter uit de pan worden bedropen.
  • Serveer het gehaktbroodje warm in dikke plakken gesneden met bijvoorbeeld sla en patat frites met mosterdsaus.
  • Of laat het afkoelen en snijd het in dunne plakjes voor de boterham.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Warm serveren met sla en patat frites met mosterdsaus.
  • Koud serveren in dunne plakjes op de boterham.
Wijnadvies:
  • Een stevige rode wijn, zoals een Merlot.
  • Een koud biertje past er ook goed bij.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden