Geitenkaas Bladerdeegtorentjes met Groenten en Tomatensaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje vegetarische mix 250 g, bijv. Tivall
  • 75 g boter of margarine
  • 1 tomaat
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 2 plakken zachte geitenkaas á 50 g, bijv. Bettinne Blanc
  • 1 scharreleierdooier
  • 250 ml tomatensap
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ eetlepel mangochutney
  • Peper
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 ui

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (of gasovenstand 4).
  • Vorm 4 platte schijven van de vegetarische mix.
  • Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de schijven in circa 2 minuten aan beide zijden goudbruin.
  • Haal uit de pan en leg op een bord.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Kruis de tomaat in, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
  • Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de courgette in stukken van ongeveer 6 cm en vervolgens in smalle reepjes.
  • Snijd de prei in stukken van ongeveer 6 cm en daarna in smalle reepjes.
  • Laat de plakjes bladerdeeg circa 5 minuten ontdooien.
  • Vet een bakplaat in.
  • Klop de eierdooier los.
  • Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje.
  • Leg op de bakplaat 2 rondjes bladerdeeg.
  • Leg op elk rondje achtereenvolgens: een vegetarische schijf, een plakje geitenkaas, een vegetarische schijf en een rondje bladerdeeg.
  • Bestrijk de bovenste rondjes bladerdeeg met de losgeklopte eierdooier.
  • Bak in het midden van de oven gedurende circa 25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Smelt in een pan 25 g boter.
  • Fruit de helft van de ui glazig.
  • Voeg tomatensap toe en breng aan de kook.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje erboven.
  • Roer de mangochutney erdoor.
  • Breng op smaak met peper en laat op laag vuur circa 5 minuten zachtjes koken.
  • Verhit in een andere pan de rest van de boter en bak de overgebleven ui, prei en courgette circa 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Roer de tomatenblokjes erdoor.
  • Verdeel de saus over twee borden.
  • Leg de groenten in het midden en zet de bladerdeegtorentjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht. De wijn vult de smaken van de geitenkaas en groenten aan zonder te overheersen. Serveer de wijn licht gekoeld voor een verfrissende combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 710 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 16 g | Vet: 54 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch