Geitenkaas Stamppot met Gegrilde Prei en Zongedroogde Tomaten

Geitenkaas Stamppot met Gegrilde Prei en Zongedroogde Tomaten

Een heerlijke stamppot van geitenkaas, gegrilde prei en zongedroogde tomaten voor een romige en hartige maaltijd.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
  • 3 stengels prei grotere delen in schuine ringen, klein stukje in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels crème fraîche halfvet
  • 100 g harde geitenkaas in kleine blokjes
  • 3 zongedroogde tomaten in olie in stukjes

Instructies

  • 20 minuten gaar.
  • Maak intussen de prei schoon.
  • Snijd de grootste delen van de prei in dikke schuine ringen van 1 cm en het kleinste gedeelte in zeer dunne ringetjes (deze worden rauw in de stamppot verwerkt).
  • Verhit de grillpan.
  • Besmeer de dikke preiringen met olie en rooster ze lichtbruin en net gaar, draai ze af en toe om.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
  • Meng de crème fraîche, geroosterde preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door de aardappelpuree.
  • Verdeel de stamppot over twee borden.
  • Garneer met de stukjes zongedroogde tomaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat extra groenten voor een completere maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de geroosterde prei.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch