Geitenkaas Stamppot met Gegrilde Prei en Zongedroogde Tomaten
Een heerlijke stamppot van geitenkaas, gegrilde prei en zongedroogde tomaten voor een romige en hartige maaltijd.
Equipment
- Kookpot
- mes
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
- 3 stengels prei grotere delen in schuine ringen, klein stukje in dunne ringetjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels crème fraîche halfvet
- 100 g harde geitenkaas in kleine blokjes
- 3 zongedroogde tomaten in olie in stukjes
Instructies
- 20 minuten gaar.
- Maak intussen de prei schoon.
- Snijd de grootste delen van de prei in dikke schuine ringen van 1 cm en het kleinste gedeelte in zeer dunne ringetjes (deze worden rauw in de stamppot verwerkt).
- Verhit de grillpan.
- Besmeer de dikke preiringen met olie en rooster ze lichtbruin en net gaar, draai ze af en toe om.
- Verwarm de melk.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
- Meng de crème fraîche, geroosterde preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door de aardappelpuree.
- Verdeel de stamppot over twee borden.
- Garneer met de stukjes zongedroogde tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat extra groenten voor een completere maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de geroosterde prei.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 8 g