Geitenkaas en Paprika Broodrolletjes
Geniet van deze smakelijke geitenkaas en paprika broodrolletjes als heerlijke hapjes voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 1 bruin casinobrood ongesneden
- 5 geroosterde paprika uit pot
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 bosuitje fijngehakt
- 2 eetlepels basilicum fijngehakt
- Versgemalen peper
- 250 g verse geitenkaas
Instructies
- Laat de geroosterde paprika's uit de pot uitlekken op keukenpapier, dep ze droog en snijd ze in kleine stukjes.
- Meng ze in een kom met citroensap, chilipoeder, fijngehakte bosuitje en basilicum.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de korstjes van het ongesneden bruine casinobrood af.
- Snijd het brood in de lengte in 5 plakken van ongeveer 1 1/2 cm dik.
- Leg elke plak in de lengte op een stuk plastic folie en bestrijk de plakken met verse geitenkaas (ongeveer 2 bakjes van 125 g).
- Strijk het paprikamengsel erover uit.
- Rol de plakken brood stevig op met behulp van het folie, beginnend aan een korte kant, tot korte dikke rollen waarin de vulling als een spiraal zichtbaar is.
- Verpak elke rol in het folie en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd elke rol vlak voor het serveren in 4-5 plakken en leg ze dakpansgewijs op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze broodrolletjes
Voedingswaarden
Calories: 72 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 1 g