Geitenkaas Frittata met Paprika

Een rustieke houten tafel met een vers bereide geitenkaas frittata met paprika, geserveerd in een zwarte gietijzeren pan. De frittata is goudbruin met zichtbaar gesneden rode en gele paprika en verkruimelde geitenkaas erop, gegarneerd met verse kruiden. Op de tafel liggen een houten snijplank met een gesneden baguette, een kom gemengde salade en een glas witte wijn, in een warme en uitnodigende setting.

Geitenkaas Frittata met Paprika

Hartige frittata met geitenkaas en paprika, een snel en smaakvol gerecht voor twee personen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 75 g geitenkaas of feta
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Pel de ui en snijd in ringen.
  • Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Smoor de ui en paprika in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Klop de eieren los met zout en peper.
  • Verhit 2 el olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erin, verdeel het paprikamengsel erover en strooi de kaas erover.
  • Bak de omelet op zacht vuur tot de bovenkant gestold en de onderkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en brood.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een lichte rode wijn, zoals een Bardolino.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hartige taart / Kaas
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch