Geitenkaas Gevulde Kipfilet met Honingjus

Geitenkaas Gevulde Kipfilet met Honingjus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zakje verse tijm ongeveer 7,5 g
  • 100 g zachte geitenkaas chèvre de bellay of Bettine blanc, zonder korst
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 kipfilets
  • 100 g Ardenner ham
  • 25 g boter
  • ½ pot gevogeltefond ongeveer 190 ml
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus of ketjap manis

Instructies

  • Rits de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
  • Prak de geitenkaas fijn in een kom en meng met de bosuitjes, de helft van de fijngehakte tijm en zwarte peper naar smaak.
  • Snijd elke kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met een kwart van het geitenkaasmengsel.
  • Druk de inkeping goed dicht en wikkel de kipfilets strak in plakken ham.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar, waarbij je ze regelmatig keert.
  • Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Roer de gevogeltefond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet.
  • Roer de aanbaksels los en laat de jus op hoog vuur 2-3 minuten inkoken tot deze lichtgebonden is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de kipfilets op vier warme borden en schep de jus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gevulde kipfilet met honingjus vraagt om een witte wijn met wat body en een lichte zoetheid om de honingtoetsen te complementeren. Een Chardonnay uit Nieuw-Zeeland of een Viognier uit Frankrijk zou hier goed bij passen.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kaas / Kip
Land van herkomst Nederland