Geitenkaas Gevulde Kipfilet met Honingjus
Equipment
Ingrediënten
- ½ zakje verse tijm ongeveer 7,5 g
- 100 g zachte geitenkaas chèvre de bellay of Bettine blanc, zonder korst
- 1 bosuitje in ringetjes gesneden
- Versgemalen zwarte peper
- 4 kipfilets
- 100 g Ardenner ham
- 25 g boter
- ½ pot gevogeltefond ongeveer 190 ml
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel Japanse sojasaus of ketjap manis
Instructies
- Rits de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
- Prak de geitenkaas fijn in een kom en meng met de bosuitjes, de helft van de fijngehakte tijm en zwarte peper naar smaak.
- Snijd elke kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met een kwart van het geitenkaasmengsel.
- Druk de inkeping goed dicht en wikkel de kipfilets strak in plakken ham.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar, waarbij je ze regelmatig keert.
- Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Roer de gevogeltefond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet.
- Roer de aanbaksels los en laat de jus op hoog vuur 2-3 minuten inkoken tot deze lichtgebonden is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipfilets op vier warme borden en schep de jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gevulde kipfilet met honingjus vraagt om een witte wijn met wat body en een lichte zoetheid om de honingtoetsen te complementeren. Een Chardonnay uit Nieuw-Zeeland of een Viognier uit Frankrijk zou hier goed bij passen.Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 4 g