Geitenkaas met appel
Aller Hande 1996
Equipment
- spuitzak met grove kartelmond,
Ingrediënten
- 3 appels Granny Smith,
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 200 g zachte geitenkaas Franse
- ½ theelepel salie
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 12 blauwe druiven
- 2 eetlepel(s) vloeibare honing
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Appels wassen.
- Van appels aan onderkant en bovenkant plakje wegsnijden (worden niet gebruikt).
- Met appelboor klokhuizen eruit boren.
- Appels elk in 4 plakken snijden.
- In pan met ½ liter water en citroensap appelplakken net tegen de kook aan in ca. 2 à 3 minuten beetgaar laten worden.
- In vergiet laten uitlekken. Intussen geitenkaas in stukjes snijden.
- Kaas, salie en slagroom in keukenmachine pureren.
- Kaasmengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen.
- Druiven wassen, halveren en pitjes verwijderen.
BEREIDEN:
- Op vier borden elk 1 appelplak leggen.
- ⅓ Deel van kaasmengsel erop spuiten.
- Hierop weer 1 appelplak leggen.
- Weer ⅓ deel van kaasmengsel erop spuiten.
- Afdekken met laatste appelplak.
- Rest van kaasmengsel als toefjes bovenop stapeltjes spuiten.
- Honing erover sprenkelen.
- Garneren met halve druiven.