Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geitenkaas met appel
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Appelboor
spuitzak met grove kartelmond,
Ingrediënten
▢
3
appels
Granny Smith,
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
200
g
zachte geitenkaas
Franse
▢
½
theelepel
salie
▢
3
eetlepel(s)
slagroom
▢
12
blauwe druiven
▢
2
eetlepel(s)
vloeibare honing
Instructies
VOORBEREIDEN:
Appels wassen.
Van appels aan onderkant en bovenkant plakje wegsnijden (worden niet gebruikt).
Met appelboor klokhuizen eruit boren.
Appels elk in 4 plakken snijden.
In pan met ½ liter water en citroensap appelplakken net tegen de kook aan in ca. 2 à 3 minuten beetgaar laten worden.
In vergiet laten uitlekken. Intussen geitenkaas in stukjes snijden.
Kaas, salie en slagroom in keukenmachine pureren.
Kaasmengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen.
Druiven wassen, halveren en pitjes verwijderen.
BEREIDEN:
Op vier borden elk 1 appelplak leggen.
⅓ Deel van kaasmengsel erop spuiten.
Hierop weer 1 appelplak leggen.
Weer ⅓ deel van kaasmengsel erop spuiten.
Afdekken met laatste appelplak.
Rest van kaasmengsel als toefjes bovenop stapeltjes spuiten.
Honing erover sprenkelen.
Garneren met halve druiven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas