Geitenkaas met appel

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 appels Granny Smith,
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 200 g zachte geitenkaas Franse
  • ½ theelepel salie
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 12 blauwe druiven
  • 2 eetlepel(s) vloeibare honing

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Appels wassen.
  • Van appels aan onderkant en bovenkant plakje wegsnijden (worden niet gebruikt).
  • Met appelboor klokhuizen eruit boren.
  • Appels elk in 4 plakken snijden.
  • In pan met ½ liter water en citroensap appelplakken net tegen de kook aan in ca. 2 à 3 minuten beetgaar laten worden.
  • In vergiet laten uitlekken. Intussen geitenkaas in stukjes snijden.
  • Kaas, salie en slagroom in keukenmachine pureren.
  • Kaasmengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen.
  • Druiven wassen, halveren en pitjes verwijderen.

BEREIDEN:

  • Op vier borden elk 1 appelplak leggen.
  • ⅓ Deel van kaasmengsel erop spuiten.
  • Hierop weer 1 appelplak leggen.
  • Weer ⅓ deel van kaasmengsel erop spuiten.
  • Afdekken met laatste appelplak.
  • Rest van kaasmengsel als toefjes bovenop stapeltjes spuiten.
  • Honing erover sprenkelen.
  • Garneren met halve druiven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Kaas / Nagerecht