Geitenkaas Paprika Clafoutis
Equipment
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 150 g haricots verts gehalveerd
- 1 ui in dunne partjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 3 eieren
- 125 g bloem gezeefd
- 250 ml melk
- 125 g zachte geitenkaas verkruimeld
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is, keer ze regelmatig.
- Laat de paprika's 10 minuten afkoelen in een met plasticfolie afgedekte kom.
- Kook intussen de haricots verts in 3 minuten beetgaar.
- Fruit in een koekenpan de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 minuten in olijfolie.
- Verwarm de oven voor tot 175 °C.
- Ontvel de paprika's en snijd ze in grove repen.
- Meng ze samen met de haricots verts en olijven door het uimengsel.
- Klop de eieren schuimig in een kom.
- Voeg geleidelijk de gezeefde bloem, zout en peper toe aan de eieren, blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
- Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm en laat het in het midden van de oven in ca.
- 10 minuten stollen.
- Haal de vorm uit de oven.
- Verdeel het groentemengsel en de geitenkaas over de deegbodem en schenk de rest van het beslag erover.
- Bak de clafoutis in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- Haal uit de oven, laat in de vorm afkoelen tot lauwwarm en snijd in 4 of 8 punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past uitstekend bij de hartige smaken van de clafoutis en de geitenkaas.Voedingswaarden
Calories: 315 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 14 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g