Geitenkaas Paprika Clafoutis

Geitenkaas Paprika Clafoutis

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 150 g haricots verts gehalveerd
  • 1 ui in dunne partjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 3 eieren
  • 125 g bloem gezeefd
  • 250 ml melk
  • 125 g zachte geitenkaas verkruimeld

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is, keer ze regelmatig.
  • Laat de paprika's 10 minuten afkoelen in een met plasticfolie afgedekte kom.
  • Kook intussen de haricots verts in 3 minuten beetgaar.
  • Fruit in een koekenpan de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 minuten in olijfolie.
  • Verwarm de oven voor tot 175 °C.
  • Ontvel de paprika's en snijd ze in grove repen.
  • Meng ze samen met de haricots verts en olijven door het uimengsel.
  • Klop de eieren schuimig in een kom.
  • Voeg geleidelijk de gezeefde bloem, zout en peper toe aan de eieren, blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
  • Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm en laat het in het midden van de oven in ca.
  • 10 minuten stollen.
  • Haal de vorm uit de oven.
  • Verdeel het groentemengsel en de geitenkaas over de deegbodem en schenk de rest van het beslag erover.
  • Bak de clafoutis in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal uit de oven, laat in de vorm afkoelen tot lauwwarm en snijd in 4 of 8 punten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past uitstekend bij de hartige smaken van de clafoutis en de geitenkaas.

Voedingswaarden

Calories: 315 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 14 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch