Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
- 4 timbaaltjes (inhoud ca. 1 1/2 dl)
- wijde ovenschaal, inhoud ca. 1 1/2 liter
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 250 g kastanjechampignons
- 150 g oesterzwammen
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel pesto rosso Sacla
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 4 sneetjes oud witbrood
- 200 g zachte Franse geitenkaas
- 1 ei
- 125 ml crème fraîche
- 100 ml droge witte wijn
- ¼ kruidenbouillontablet
- 4 kerstomaatjes
- 2 takjes peterselie
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Instructies
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier.
- Hak de helft van de champignons fijn en snijd de rest in plakjes.
- Snijd de oesterzwammen in vieren.
- Zet de champignonplakjes en oesterzwammen afgedekt in de koelkast.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan.
- Bak de fijngehakte champignons en de helft van de sjalot ca. 3 minuten al omscheppend.
- Roer de pesto erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het in de keukenmachine.
- Snijd de geitenkaas in stukjes en voeg toe aan de keukenmachine samen met het ei en 3 eetlepels crème fraîche.
- Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Vet de timbaaltjes in en schep het kaasmengsel erin.
- Maak in het midden een kuiltje en schep het champignonmengsel erin.
- Strijk de bovenkant glad.
- Zet afgedekt in de koelkast.
- Breng in een pan 100 ml water met de wijn, het bouillontablet en de rest van de sjalot aan de kook.
- Laat in ca. 5 minuten tot de helft inkoken.
- Zeef het vocht boven een andere pan en roer de rest van de crème fraîche erdoor.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Was de kerstomaatjes en snijd in vieren.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Breng 1 liter water aan de kook.
- Zet de timbaaltjes in een ovenschaal en schenk het kokende water in de schaal tot ca. 3 cm onder de rand van de timbaaltjes.
- Laat de timbaaltjes in het midden van de oven in ca. 25-30 minuten stevig worden.
- Verwarm vier borden voor.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen in ca. 3 minuten bruin.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de saus zachtjes gedurende ca. 2 minuten.
- Zet een timbaaltje op elk bord, keer om, schud even en laat het timbaaltje op het bord glijden.
- Schenk de saus om de timbaaltjes en leg de paddenstoelen in de saus.
- Garneer met partjes tomaat en toefjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 14 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g