Geitenkaastimbaaltjes met Paddenstoelen en Kruidige Saus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pesto rosso Sacla
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 200 g zachte Franse geitenkaas
  • 1 ei
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 ml droge witte wijn
  • ¼ kruidenbouillontablet
  • 4 kerstomaatjes
  • 2 takjes peterselie
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier.
  • Hak de helft van de champignons fijn en snijd de rest in plakjes.
  • Snijd de oesterzwammen in vieren.
  • Zet de champignonplakjes en oesterzwammen afgedekt in de koelkast.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan.
  • Bak de fijngehakte champignons en de helft van de sjalot ca. 3 minuten al omscheppend.
  • Roer de pesto erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het in de keukenmachine.
  • Snijd de geitenkaas in stukjes en voeg toe aan de keukenmachine samen met het ei en 3 eetlepels crème fraîche.
  • Pureer tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de timbaaltjes in en schep het kaasmengsel erin.
  • Maak in het midden een kuiltje en schep het champignonmengsel erin.
  • Strijk de bovenkant glad.
  • Zet afgedekt in de koelkast.
  • Breng in een pan 100 ml water met de wijn, het bouillontablet en de rest van de sjalot aan de kook.
  • Laat in ca. 5 minuten tot de helft inkoken.
  • Zeef het vocht boven een andere pan en roer de rest van de crème fraîche erdoor.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Was de kerstomaatjes en snijd in vieren.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Breng 1 liter water aan de kook.
  • Zet de timbaaltjes in een ovenschaal en schenk het kokende water in de schaal tot ca. 3 cm onder de rand van de timbaaltjes.
  • Laat de timbaaltjes in het midden van de oven in ca. 25-30 minuten stevig worden.
  • Verwarm vier borden voor.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen in ca. 3 minuten bruin.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de saus zachtjes gedurende ca. 2 minuten.
  • Zet een timbaaltje op elk bord, keer om, schud even en laat het timbaaltje op het bord glijden.
  • Schenk de saus om de timbaaltjes en leg de paddenstoelen in de saus.
  • Garneer met partjes tomaat en toefjes peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 14 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Pasen / Valentijnsdag