Gekarameliseerd Winterfruit met Kaneelstroop
Equipment
Ingrediënten
- 25 g walnoten
- 1 zachtzure appel bijv. Elstar
- 1 stevige handpeer
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels appelsap
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel roomboter
Instructies
- Snijd de walnoten in stukjes.
- Schil de appel en peer, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel en peer in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
- Verhit de roomboter in een wok.
- Roerbak de schijfjes fruit gedurende ongeveer 30 seconden op halfhoog vuur.
- Strooi de bruine basterdsuiker erover en laat al roerend smelten.
- Voeg het appelsap, kaneelpoeder en rozijnen toe en laat het geheel ongeveer 1 minuut zachtjes sudderen.
- Haal de wok van het vuur en roer de walnoten erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gekarameliseerde winterfruit met kaneelstroop is heerlijk in combinatie met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 13 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g