Gekarameliseerd Winterfruit met Kaneelstroop

Gekarameliseerd Winterfruit met Kaneelstroop

Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g walnoten
  • 1 zachtzure appel bijv. Elstar
  • 1 stevige handpeer
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels appelsap
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel roomboter

Instructies

  • Snijd de walnoten in stukjes.
  • Schil de appel en peer, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel en peer in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Verhit de roomboter in een wok.
  • Roerbak de schijfjes fruit gedurende ongeveer 30 seconden op halfhoog vuur.
  • Strooi de bruine basterdsuiker erover en laat al roerend smelten.
  • Voeg het appelsap, kaneelpoeder en rozijnen toe en laat het geheel ongeveer 1 minuut zachtjes sudderen.
  • Haal de wok van het vuur en roer de walnoten erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gekarameliseerde winterfruit met kaneelstroop is heerlijk in combinatie met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 13 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch