Gekarameliseerde Bospeen met Bieslookboter
Ingrediënten
- 12½ g verse bieslook
- 75 g gezouten boter op kamertemperatuur
- 1 bos worteltjes
Instructies
- Snijd de bieslook fijn of knip het boven een kommetje fijn.
- Roer de boter door de fijngesneden bieslook en laat het in de koelkast weer wat opstijven.
- Snijd het loof van de bospeen tot op 2 cm van de bovenkant af.
- Verwijder dunne worteltjes aan de onderkant.
- Houd de bospeen bij het loof vast, schraap het en was het of borstel de bospeen stevig af onder stromend water.
- Breng de worteltjes in een wijde (hapjes)pan met een beetje water en een mespunt zout aan de kook.
- Kook ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar totdat het kookvocht vrijwel verdampt is.
- Schud de pan tussendoor enkele malen om.
- Haal de bieslookboter uit de koelkast.
- Giet eventueel het resterende kookvocht af en doe de worteltjes in een warme schaal.
- Schep de boter in gedeelten over de worteltjes en laat het smelten.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de zoete smaak van de gekarameliseerde bospeen en de romige bieslookboter.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 17 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 7 g