Gekarameliseerde Bospeen met Bieslookboter

Gekarameliseerde Bospeen met Bieslookboter

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12½ g verse bieslook
  • 75 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 bos worteltjes

Instructies

  • Snijd de bieslook fijn of knip het boven een kommetje fijn.
  • Roer de boter door de fijngesneden bieslook en laat het in de koelkast weer wat opstijven.
  • Snijd het loof van de bospeen tot op 2 cm van de bovenkant af.
  • Verwijder dunne worteltjes aan de onderkant.
  • Houd de bospeen bij het loof vast, schraap het en was het of borstel de bospeen stevig af onder stromend water.
  • Breng de worteltjes in een wijde (hapjes)pan met een beetje water en een mespunt zout aan de kook.
  • Kook ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar totdat het kookvocht vrijwel verdampt is.
  • Schud de pan tussendoor enkele malen om.
  • Haal de bieslookboter uit de koelkast.
  • Giet eventueel het resterende kookvocht af en doe de worteltjes in een warme schaal.
  • Schep de boter in gedeelten over de worteltjes en laat het smelten.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de zoete smaak van de gekarameliseerde bospeen en de romige bieslookboter.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 17 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch