Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram kipdijfilet
- 600 gram kipfilet
- 30 ml vloeibare honing
- 30 ml ketjap manis
- 30 ml sojasaus
- 15 ml sambal oelek
- 50 gram Greensweet Stevia Brown suiker
- 15 gram tandoorikruiden
- 15 gram gerookt paprikapoeder
- 30 ml becel light vloeibaar
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
Instructies
- Meng alles, behalve de becel light met elkaar en laat minimaal 2 uur intrekken (liefst langer, een hele nacht bijvoorbeeld).
- Doe de becel light in een pan en roerbak de kip rondom bruin.
- Doe de deksel op de pan en laat 20 minuutjes zachtje pruttelen.
- Hal de deksel eraf en roerbak op hoog vuur de kip tot alle vocht verdampt is en er alleen plakkerige kip overblijft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekarameliseerde paprika