Gekarameliseerde Parelhoenfilet met Ui en Paprika
Deze heerlijke parelhoenfilet met gekarameliseerde ui en paprika is een smaakvolle, feestelijke maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Perfect voor een bijzondere gelegenheid.
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 1 rode paprika
- 1 citroen
- 3 eetlepels boter
- 1 ½ eetlepel bruine basterdsuiker
- Zout en peper naar smaak
- 400 gr parelhoenfilet
Instructies
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
- Maak de paprika schoon, was deze en snijd hem in smalle repen.
- Boen de citroen onder koud water en pers de helft uit.
- Snijd van de andere helft 4 mooie plakjes.
- Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de ui en paprika 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg de suiker toe en bak nog 2 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg 1 eetlepel water toe en laat 5 minuten stoven tot de ui en paprika zacht zijn.
- Bestrooi de parelhoenfilets met zout en peper.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de filets in 6 minuten goudbruin.
- Keer halverwege om.
- Neem de filets uit de pan, snijd ze in de lengte open tot 2 cm van de kant en klap ze open.
- Vul één helft van de filets met het ui-paprikamengsel en klap de filets weer dicht.
- Leg de filets op warme borden.
- Voeg 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel water toe aan het bakvet, roer de aanbaksels los en verwarm kort.
- Giet de saus over de filets en garneer met plakjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met witlof en peterselie-aardappeltjes.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een droge, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Bij dit gerecht past een droge, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 16 g | Zout: 1 mg | Sugar: 7 g