Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Poffertjespan
- Hapjespan
Ingrediënten
Voor de poffertjes:
- 0,5 pak Koopmans Mix voor Poffertjes
- 4 dl melk
- 1 ei
- 1,5 eetlepel(s) zonnebloemolie
Voor de karamel:
- 150 g suiker
- 5 eetlepel(s) water ca.
- 150 ml slagroom
- 50 ml sinaasappellikeur
Voor de decoratie:
- amandelschaafsel
- vanilleroomijs
Instructies
- Bereid de poffertjes volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze warm.
- Strooi de suiker over de bodem van een wijde pan (bijvoorbeeld een hapjespan)
- Voeg het water toe en meng dit goed met de suiker
- Zet de pan op een matig vuur en laat de suiker goed oplossen
- Breng het geheel aan de kook en laat karameliseren (let op! Erbij blijven!)
- Neem de pan van het vuur en meng de slagroom door de karamel (water/suikermengsel)
- Voeg ten slotte naar smaak de sinaasappellikeur toe
- Voeg indien de karamel iets te dik is, nog een lepel water toe.