Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekarameliseerde poffertjes
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Poffertjespan
Hapjespan
Ingrediënten
Voor de poffertjes:
▢
0,5
pak
Koopmans Mix voor Poffertjes
▢
4
dl
melk
▢
1
ei
▢
1,5
eetlepel(s)
zonnebloemolie
Voor de karamel:
▢
150
g
suiker
▢
5
eetlepel(s)
water
ca.
▢
150
ml
slagroom
▢
50
ml
sinaasappellikeur
Voor de decoratie:
▢
amandelschaafsel
▢
vanilleroomijs
Instructies
Bereid de poffertjes volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze warm.
Strooi de suiker over de bodem van een wijde pan (bijvoorbeeld een hapjespan)
Voeg het water toe en meng dit goed met de suiker
Zet de pan op een matig vuur en laat de suiker goed oplossen
Breng het geheel aan de kook en laat karameliseren (let op! Erbij blijven!)
Neem de pan van het vuur en meng de slagroom door de karamel (water/suikermengsel)
Voeg ten slotte naar smaak de sinaasappellikeur toe
Voeg indien de karamel iets te dik is, nog een lepel water toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland