Gekarameliseerde poffertjes

Gekarameliseerde poffertjes

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de poffertjes:

  • 0,5 pak Koopmans Mix voor Poffertjes
  • 4 dl melk
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel(s) zonnebloemolie

Voor de karamel:

  • 150 g suiker
  • 5 eetlepel(s) water ca.
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml sinaasappellikeur

Voor de decoratie:

  • amandelschaafsel
  • vanilleroomijs

Instructies

  • Bereid de poffertjes volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze warm.
  • Strooi de suiker over de bodem van een wijde pan (bijvoorbeeld een hapjespan)
  • Voeg het water toe en meng dit goed met de suiker
  • Zet de pan op een matig vuur en laat de suiker goed oplossen
  • Breng het geheel aan de kook en laat karameliseren (let op! Erbij blijven!)
  • Neem de pan van het vuur en meng de slagroom door de karamel (water/suikermengsel)
  • Voeg ten slotte naar smaak de sinaasappellikeur toe
  • Voeg indien de karamel iets te dik is, nog een lepel water toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland