Gekarameliseerde Prei Pilaf met Geroosterde Citroenkip

Gekarameliseerde Prei Pilaf met Geroosterde Citroenkip

Een heerlijk gerecht met gekarameliseerde prei pilaf en geroosterde citroenkip. Perfect voor een smaakvolle, uitgebalanceerde maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen sap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 flinke hand platte peterselie fijngehakt
  • 250 g dun gesneden ontbijtspek
  • 300 g wilde rijst
  • 2 vegetarische bouillonblokjes voor 1 liter bouillon
  • 6 flinke preien dun gesneden
  • 650 g scharrelkipfilets
  • ½ kopje olijfolie
  • 1 kopje volle boerenyoghurt
  • Boter voor bakken
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak de kipmarinade door citroensap, olijfolie, zout en zwarte peper te mengen.
  • Marineer de kipfilets hierin en laat ze 30 minuten tot een uur op kamertemperatuur staan, af en toe omdraaien.
  • Breng water aan de kook voor de bouillon.
  • Smelt boter in een pan met dikke bodem, bak de rijst gedurende 5 minuten tot het lichtbruin is.
  • Stoof de dun gesneden preiringen in een diepe koekenpan met een flinke klont boter tot ze lichtbruin worden.
  • Voeg vervolgens de ontbijtspekrepen toe en bak tot het spek knapperig is.
  • Voeg het spek en de prei toe aan de pan met de gebakken rijst en meng goed zodat elke korrel bedekt is met een laagje olie.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de rijst totdat deze net onder water staat.
  • Plaats een deksel halfopen op de pan en laat de rijst sudderen totdat al het vocht is opgenomen.
  • Voeg op het laatst fijngehakte peterselie toe aan de rijst.
  • Rooster de gemarineerde kipfilets onder de grill gedurende 5 minuten aan elke kant of tot ze gaar zijn.
  • Barbecueën is ook een smakelijke optie.
  • Snijd de kipfilets diagonaal in plakken.
  • Meng in een kom de boerenyoghurt met peterselie en geperste knoflook.
  • Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Verdeel de plakjes geroosterde kip over de borden.
  • Schep naast de kip 2 bolletjes pilaf met behulp van een ijsschep.
  • Bestrooi met extra gehakte peterselie voor kleur.
  • Serveer de knoflookyoghurt in een apart bakje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc om de citrustonen van de kip te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 3 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst Internationaal
Feestdagen etc Pasen