Gekarameliseerde Prei Pilaf met Geroosterde Citroenkip
Een heerlijk gerecht met gekarameliseerde prei pilaf en geroosterde citroenkip.
Perfect voor een smaakvolle, uitgebalanceerde maaltijd.
Ingrediënten
- 1 citroen sap
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 flinke hand platte peterselie fijngehakt
- 250 g dun gesneden ontbijtspek
- 300 g wilde rijst
- 2 vegetarische bouillonblokjes voor 1 liter bouillon
- 6 flinke preien dun gesneden
- 650 g scharrelkipfilets
- ½ kopje olijfolie
- 1 kopje volle boerenyoghurt
- Boter voor bakken
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Maak de kipmarinade door citroensap, olijfolie, zout en zwarte peper te mengen.
- Marineer de kipfilets hierin en laat ze 30 minuten tot een uur op kamertemperatuur staan, af en toe omdraaien.
- Breng water aan de kook voor de bouillon.
- Smelt boter in een pan met dikke bodem, bak de rijst gedurende 5 minuten tot het lichtbruin is.
- Stoof de dun gesneden preiringen in een diepe koekenpan met een flinke klont boter tot ze lichtbruin worden.
- Voeg vervolgens de ontbijtspekrepen toe en bak tot het spek knapperig is.
- Voeg het spek en de prei toe aan de pan met de gebakken rijst en meng goed zodat elke korrel bedekt is met een laagje olie.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de rijst totdat deze net onder water staat.
- Plaats een deksel halfopen op de pan en laat de rijst sudderen totdat al het vocht is opgenomen.
- Voeg op het laatst fijngehakte peterselie toe aan de rijst.
- Rooster de gemarineerde kipfilets onder de grill gedurende 5 minuten aan elke kant of tot ze gaar zijn.
- Barbecueën is ook een smakelijke optie.
- Snijd de kipfilets diagonaal in plakken.
- Meng in een kom de boerenyoghurt met peterselie en geperste knoflook.
- Breng op smaak met zwarte peper en zout.
- Verdeel de plakjes geroosterde kip over de borden.
- Schep naast de kip 2 bolletjes pilaf met behulp van een ijsschep.
- Bestrooi met extra gehakte peterselie voor kleur.
- Serveer de knoflookyoghurt in een apart bakje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc om de citrustonen van de kip te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 3 mg | Sugar: 4 g